Всички Новини Вещиците вече имат конгрес

Вещиците вече имат конгрес

Вещиците вече имат конгресСъстезание с метли на 100м, избор на най-красива вещица и дегустация на вълшебни напитки можеха да се видят на Първия световен конгрес на вещиците. Той е организиран в източния сръбски град Велико Градище, предаде сръбското радио Б92.
Конгресът бе под формата на фестивал на енергийните напитки с хорър мотиви. Във Велико Градище се събраха вещици, вампири, духове, магьосници и много други "същества", които за една вечер се преселиха от приказките в градския парк.
Идеята за конгреса се зародила като начин да се пропагандира екологията, но главната причина за избор на мястото била, че този край е известен с приказките за митологични същества.

Организаторите признаха, че са изненадани от интереса и вниманието, което са предизвикали. Световният конгрес привлече голям брой дами, които се смятат за вещици.
"Нашите умения? Аз съм още начинаеща, сега се уча, но това са предимно бъркане на вълшебни отвари, отровни ябълки, убиване на някоя и друга Снежанка, но да знаете, в днешно време е трудно да се намери някой принц", казва една от вещиците.
Организаторите планират догодина да организират втори световен конгрес на вещиците и в бъдеще да превърнат това събитие в редовна туристическа атракция в този край на Сърбия, който мирише на магия.

Източник: vesti.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук