Всички Новини Интерактивен пътеводител направлява туристите в Бургас

Интерактивен пътеводител направлява туристите в Бургас

Интерактивен пътеводител направлява туристите в БургасМодерен интерактивен пътеводител ще помага на туристите, посещаващи Бургас, съобщиха от общината в морския град. Инициативата е на отдел "Туризъм" в Община Бургас и е първа по рода си у нас. Иновативната идея е разработена със съдействието на Регионалния Бургаски музей и Колежа по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров".

Интерактивният илюстрован пътеводител е поместен на сайта на Туристическия информационен център – tic.burgas.bg, където само с едно кликване на мишката всеки бъдещ гост на морския град може да се запознае с най-интересните туристически обекти и забележителности на Бургас. Всеки исторически, природен и архитектурен паметник е придружен от снимка и любопитна информация.

Пътеводителят се състои от 5 атрактивни туристически маршрута, представляващи разходка из разнообразното културно – историческо наследство на региона. Те обхващат посещение на всички църкви и храмове, музеи, художествени галерии, паметници на културата, университети и обществени институции в града.
Не са забравени и най-малките летовници – за детските групи има специално разработен маршрут, който включва гостуване на Етнографския музей с изработване на сувенири от глина и посещение на Фестивала на пясъчните скулптури.

Пътеводителят в сайта има българска и английска версия, а в края на октомври ще бъде преведен още на руски и немски език. Съдържанието му ще бъде периодично обогатявано с информация. Следващите туристически обекти, които предстоят да бъдат включени в него, са Защитена местност "Пода" и Природен парк "Странджа".

Освен виртуална версия, пътеводителят ще бъде разпространяван и във формата на туристическа карта на Летище – Бургас и в Туристическия информационен център.
Създаването на иновативния пътеводител ще позволи на туристите не само да се запознаят с културно-историческото богатство на Бургас и региона, но и с популяризирането му като атрактивна туристическа дестинация.

Източник: expert.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук