Всички Новини Първият в България музей на бирата отваря след месец

Първият в България музей на бирата отваря след месец

Първият в България музей на бирата отваря след месецПървият у нас музей на бирата ще отвори врати в старозагорската пивоварна "Загорка".
Събитието е насрочено за празника на града 5 октомври. Това съобщи вчера новият генерален мениджър на дружеството Рут ван ден Енден. Много ценители на пивото от региона и страната са се включили в кампанията по издирване на вещи, предмети, фотоси, свързани с производството на бира в града на липите, което води началото си от далечната 1902 г.
Събрани са били над 130 уникални експоната, които поставят началото на новата музейна сбирка.

За откриването и пивоварната отваря постоянно врати за туристите. Старозагорци и гостите на града ще могат да правят туристически обиколки по пътя на пивото и да се доближат максимално близко до тайните на производството, обясни новият шеф на "Загорка". 40-годишният икономист от Ротердам зае официално поста генерален мениджър на пивоварната на 1 април т.г. "Опитай се да разбереш българите, преди да сложиш холандските очила, ме посъветва моят предшественик и аз се старая да го правя", довери Ван ден Енден. За краткия си престой той вече се уверил, че освен че има природни красоти, България е топла и приветлива страна.

Източник: goodnews.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук