Всички Новини Цял месец безплатно кино на открито

Цял месец безплатно кино на открито

Цял месец безплатно кино на откритоНезабравими хитове и няколко нови заглавия от българското кино са включени в програмата на започващия тази вечер "Арт киноклуб на открито". За втори път от "Камера" предлагат на столичани да си припомнят любимите български филми в прохладните септемврийски вечери. Прожекциите ще бъдат зад паметника в градинката на НДК всяка вечер до 30 септември, входът е свободен.
Откриването е днес от 20.30 ч. - тематично с "Оркестър без име" на режисьора Людмил Кирков, от който е песента "Оставаме".

В следващите вечери почитателите на българското кино ще видят:
"Любимец 13" (на 2 септември),
"Специалист по всичко" (на 3 септември),
"Рицар без броня" (на 4 септември),
"Един снимачен ден" (на 5 септември),
"Петимата от "Моби Дик" (на 6 септември),
"Таралежите се раждат без бодли" (на 7 септември),
"Момчето си отива" (на 8 септември),
"Тримата от запаса" (на 9 септември),
"С деца на море" (на 10 септември),
"Войната на таралежите" (на 11 септември),
"13-ата годеница на принца" (на 12 септември),
"Патилата на Спас и Нели" (на 13 септември),
"Бягство в Ропотамо" (на 14 септември),
"Щурец в ухото" (на 15 септември),
"Топло" (на 16 септември).

В деня на столицата - 17 септември - ще бъдат показани документалните "Трамваят - 100 години от живота на София", режисиран от Милан Огнянов, и "Ноевият ковчег на София" на Красимир Симеонов. "Ноевият ковчег на София" е съвсем нов и разказва историята на софийския зоопарк, който миналата година отпразнува своя 120-и рожден ден. Програмата на "Арт киноклуб на открито" продължава на 18 септември с филма "Двойникът". Следват "Дами канят" с доскорошния министър на културата и някогашен секссимвол Стефан Данаилов (на 19 септември), "Господин за един ден" (на 20 септември), "Опасен чар" (на 21 септември).
Вечерите от 22 до 26 септември са посветени на най-доброто от българското късометражно кино през последните няколко години. Ще бъдат показани част от финалистите от различните издания на конкурса за наградата "Джеймисън".

Постиженията на българското кино напоследък са представени от "Пазачът на мъртвите" на покойния Илиян Симеонов, комедията "Хиндемит" на Андрей Слабаков, дебюта на Явор Гърдев в киното "Дзифт" и най-новия филма на Зорница София "Прогноза" (ForecastTheMovie.com).

От 1 до 15 септември прожекциите ще започват в 21 ч., а след това с час по-рано - в 20 ч.

Източник: vesti.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук