Всички Новини Център за културен туризъм в Каварна

Център за културен туризъм в Каварна

Център за културен туризъм в КаварнаВ Североизточна България създават Център за развитие на културно-историческия туризъм, съобщава stroitelstvo.bg.
Този регион, който има уникално историческо минало, попада в голям държавен проект, който до два месеца ще бъде предложен за одобрение на Министерския съвет. Това съобщи зам.-министърът на културата Тодор Чобанов.
Той заедно с областния управител на Добрич Желязко Желязков обиколиха вчера резерватите "Яйлата" и "Калиакра", както и храмът на Кибела в Балчик.
Двамата инспектираха как върви укрепването на скалната църква "Св. св. Константин и Елена" в "Яйлата" - храмът пострада от земетресението на 5 август т.г.
Резерватът "Калиакра" и храмът на Кибела в Балчик ще бъдат реставрирани. По решаването на всички проблеми в района работят три министерства - на културата, на регионалното развитие и благоустройството и на икономиката, твърди Тодор Чобанов.
"Проектът ще очертае рамката, в която ще се насочват средствата на ЕС, предвидени за подобна дейност. Една част вече са осигурени от оперативна програма "Регионално развитие".
Кметът на Каварна Цонко Цонев допълни, че през тази седмица в търсенето на подходящ румънски партньор за северната ни съседка тръгва директорката на Историческия музей в града Дарина Мирчева. Тя вече имала предварителни разговори с общини и културни институти, които ще се включат заедно с каварненци в съвместния европейски проект "Трансгранично сътрудничество".

източник: травел.бг
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук