Всички Новини Организираха скоростно изкачване на Черни връх

Организираха скоростно изкачване на Черни връх

Организираха скоростно изкачване на Черни връхВчера отбелязахме деня на туризма и по този повод се състоя скоростно изкачване на Черни връх. За колко време може да се стигне пеша от НДК до Черни връх. Разстоянието от НДК до Черни връх е 18 километра. Стартът е на надморска височина 556 метра, а финалът на 2 290.

Половин час след старта участниците в скоростното изкачване на Черни връх са вече на четвърти контролен пункт. Изминатото разстояние е 8 300 км. Оттук нататък участниците трябваше да бягат почти вертикално нагоре към Черни връх. Освен, че им оставаха още 10 километра до финала, сърцата и краката им трябваше да се справят и с разликата в надморската височина. В крайна сметка първи на Черни връх се качи Мустафа Шабан.

На победителя му трябваха един час и трийсет минути, за да стигне от НДК до Черни връх пеша. Това е най-доброто постижение в историята на дисциплината скоростно изкачване на Витоша.

Източник: touristsales.com
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук