Всички Новини Повечето хотели в Слънчев бряг са пълни. Очакват силна есен

Повечето хотели в Слънчев бряг са пълни. Очакват силна есен

Повечето хотели в Слънчев бряг са пълни. Очакват силна есен.Повечето от хотелите в Слънчев бряг са пълни, съобщи председателят на Съюза на собствениците на хотели в Слънчев бряг Елена Иванова, цитирана от агенция Фокус.
Сезонът до този момент Иванова определи като силна година за българския туризъм. Според нея отминаващия сезон в момента е в разгара си.

Очаквам, че през октомври ще работим силно, поне това показват резервациите до момента. През септември ще ги има и традиционните намаления, макар че тази година направихме доста промоции, за да привлечем туристите, каза Иванова.
Определено досега сезонът е по-слаб в сравнение с миналата година, но туристи има. Намалели са германците, англичаните и скандинавците, но затова пък в Слънчев бряг се е увеличил броят на българските, руските и румънските туристи.
Въпреки че вчера от националния статистически институт отчетоха, че има отлив на румънски туристи, това не е така в Слънчев бряг, категорична бе Иванова.

На въпрос дали са останали неотворени хотели това лято, председателят на Съюза на собствениците каза, че такива е нямало. Имало е хотели, които са отворили по-късно, например около 20 юни, и ще затворят по-рано, но това зависи от политиката на хотелиера и от възможността му да докара туристи.

Все пак е криза и ние, които сме на първа линия и от поне десет години сме в бранша изпитваме известни затруднения, а какво остава за новата база в Западната част на комплекса, каза още Иванова.

Източник: expert.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук