Всички Новини Пловдив отваря Есенния салон на изкуствата

Пловдив отваря Есенния салон на изкуствата

Пловдив отваря Есенния салон на изкустватаИзключително богата програма предлага традиционният Есенен салон на изкуствата в Пловдив. От 1 септември в продължение на два месеца градът ще побере изкуство от цял свят - изложби, театрални представления, музикални изпълнения в различни жанрове, улични представления на магическото и цирковото изкуство.

Откриването е истинска сензация - на 1 септември в Античния театър ще свири легендарният кийбордист на "Дийп пърпъл" Джон Лорд. С него на сцената ще бъдат музиканти от Пловдивската филхармония и популярните от група "Те" Ивайло Звездомиров (бас), Венко Поромански (барабани) и Дарин Василев (китара). Програмата предвижда две части. В първата ще звучат кавърверсии по класики на "Дийп пърпъл", а втората ще включва класическа музика и солови проекти на Джон Лорд.

В Националната есенна изложба в Балабановата къща в Стария град тази година участват художниците Матей Матеев - почетно участие, Моника Роменска, Ангел Китипов, Невена Дякова-Чавдарова, Михаела Иванова, Димитър Къркеланов и Здравко Палазов.

В Центъра за съвременно изкуство Баня Старинна от 4 септември ще може да се види Проектът After Ego, който има за цел да материализира идеята за края на егоцентричната епоха в изкуството.
Свои инсталации, пърформанси, видео и фотографии, в които авторите са вече материал, медия, обект и пряк носител на своите послания, ще представят 17 художници от България, Косово и Сърбия: Светозара Александрова, Йелена Бокич, Ана Виленица, Станимир Генов, Лулзим Зекири, Фиторе Исуфи Коя, Продан Марков, Николета Маркович, Владимир Митрев, Иван Мудов, Албан Муя, Данило Принят, Камен Стоянов, Наташа Теофилович, Якуп Фери, Дритон Хайредини.

В деня на откриването 4 септември в 18 ч. започва пърформанс на Венелин Шурелов, наречен Tabula Rdsa (Wunderkabinet).

Международният куклен фестивал "Двама са малко - трима са много" е от 3 до 7 септември. Ще бъде открит с истинска суперпродукция, макар и куклена - "Едип. Празникът на ослепяването", дело на театрите в Пловдив, Бургас и Стара Загора.
В програмата участват театри от Монреал, Тел Авив, Ереван, Азербайджан, както и българските "Ателие 313" и "Ариел" от София, трупите от Сливен, Добрич, Хасково. Шоу на кокили и Огнено шоу ще представи трупата "Файертер" от София.
Мюзикълът "Котки", постановка на Музикалния театър, ще открие на 10 септември тазгодишният фестивал "Сцена на кръстопът".

Ще участват:
- Народният театър "Иван Вазов" със "Слуга на двама господари" от Карло Голдони,
- Малък градски театър "Зад канала" с "Перла" от бразилеца Мауро Рози,
- "Сълза и смях" с "Казанова" на Диана Добрева,
- "Сфумато" със "Сънят на Гогол" на Маргарита Младенова и Иван Добчев,
- Пловдивският театър с премиера - "Живите от мъртвата махала" на Петър Анастасов,
- Пазарджишкият театър с "Изкуството да смиташ боклука под килима" по Ингмар Бергман на режисьорката Десислава Шпатова,
- Сливенският и Хасковският театър.

Източник: vesti.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук