Всички Новини Закриват ДАТ

Закриват ДАТ

sozopol1Закриване на Държавната агенция по туризъм (ДАТ) предвиждат предлаганите изменения в Закона за туризма, съобщиха от правителствената информационна служба.

Нейн правоприемник ще бъде Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Готвените изменения предвиждат още Националният съвет по туризъм да бъде държавно-обществен консултативен и координационен орган към министъра на икономиката, енергетиката и туризма.

Към него ще бъдат и експертните комисии по регистрация на туроператори и туристически агенти и по категоризация на туристическите обекти.

С промени в нормативната база се уреждат функциите на административната структура, която ще осъществява държавното управление в туризма.

С преходните и заключителните разпоредби на закона се изменят и законите за устройство на Черноморското крайбрежие, за здравето и за хазарта. В тях навсякъде думите "председател на ДАТ" се заменят с "министър на икономиката, енергетиката и туризма".

Източник: news.expert.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук