Всички Новини Тервел - с два фонтана по проект "Красива България"

Тервел - с два фонтана по проект "Красива България"

Тервел - с два фонтана по проект "Красива България"Вече работят и двата фонтана в центъра на Тервел, които са с обем от общо 130 кубически метра. Големият има осем фигури.
И двете съоръжения са с монтирано художествено осветление. Пускането им е част от дейностите по благоустрояването на централната градска част, които се реализират по проект на общината към Програма "Красива България".

Продължавaт ремонтите и освежаването на други елементи на градската среда в центъра на Тервел - пейки, съоръжения за игра на деца, осветление. Две съоръжения за достъпна среда ще заработят - пред сградата на общината и към площада с фонтаните. Довършват се облицовките им.
Общата стойност на проекта е 107 000 лева. Четирима безработни тервелчани работиха по него в продължение на 3 месеца.

Община Тервел от 4 години е партньор на Проект "Красива България". Посредством съфинансиране бяха обновени  градският парк, училището в село Безмер, детската градина в Зърнево. Постави се и началото на възстановяване на  пълния обем от функциите на градския стадион. Тази година, освен благоустрояването на централната градска част, се реализира и градеж на нов църковен храм. След като съфинансирането от Проект "Красива България" приключи, общината и църковното настоятелство ще трябва да намерят решение за финансиране на довършителните работи и обзавеждането на църквата.

Източник: goodnews.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук