Всички Новини Пампорово се подготвя за зимния сезон

Пампорово се подготвя за зимния сезон

ПампоровоКметът на община Смолян и ръководството на „Пампорово" АД, обсъдиха проблемите на курорта преди започването на зимния туристически сезон, съобщи пресцентърът на община Смолян.

На срещата са дискутирани проблемите, свързани с подготовката на курортния комплекс за предстоящия зимен сезон, ремонта и обновяването на водопреносната и канализационната мрежа, изграждането на пречиствателна станция, уличната мрежа в курорта, в това число и пътя до кулата на връх Снежанка.

За да се случат тези мероприятия, кметът на общината пое конкретен дял, който ще извърши Смолянска община и се ангажира като председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) да лобира в парламента за регламентиране на статута на пистите - зимата като спортни съоръжения, лятото - селскостопански обекти.

Дора Янкова е обещала да настоява за промяна на Закона за устройство на територията, според който сградите - недовършени и загрозяващи околната среда, ще се опаковат в подходящ материал, за да не отблъскват туристите, решили да почиват на планина.

И двете страни са единодушни, че е необходима по-осезаема грижа към състоянието на курортен комплекс Пампорово, както от двете общини - Смолян и Чепеларе, така и от страна на българското правителство и с мобилизацията на всички собственици в комплекса.

източник: травел.бг

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук