Всички Новини Изготвят правила за безопасност за забележителностите

Изготвят правила за безопасност за забележителностите

Изготвят правила за безопасност за забележителноститеМинистерството на културата ще изработи до месец правила за безопасност при посещенията на културно-исторически забележителности. Това е заявил за агенция "Фокус" зам.-министърът на културата Тодор Чобанов.

Според него министър Вежди Рашидов вече е разпоредил изготвянето на правилата, чието прилагане ще бъде задължително за всички обекти.
"За съжаление досега не е мислено много в тази посока", каза Чобанов и обясни, че решението е провокирано от тежкия инцидент, при който дете загина, падайки от Царевец.

Ще се определи срок, в който стопанисващите туристически обекти ще трябва да ги въведат в необходимия вид и да осигурят безопасността на посетителите. След това серия от проверки ще изясни дали обектите са безопасни за посетители.
За онези, които не са обезопасили туристическите обекти, ще бъдат отредени санкции и дори спиране на обектите за посещения.

Източник: travel.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук