Всички Новини Затвориха старата хижа Седемте езера в Рила

Затвориха старата хижа Седемте езера в Рила

хижа Седемте езера в РилаСтарата хижа Седемте езера в Рила беше затворена от служители на Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве в Кюстендил. Причината е, че липсва осигурена течаща питейна вода. 45 туристи бяха принудени да напуснат хижата.

Първата проверка е направена преди 8 дни. Заради липсата на течаща вода е затворен кухненският блок. Взета е проба от водата, която стига до хижата с мека връзка от близкото езеро. Анализът показва, че водата не е годна за пиене и не отговаря на изискванията по микробиологични показатели. "Осигурено било водоснабдяване с непостоянна връзка и се ползва вода от близкото езеро", поясни временно изпълняващият длъжността директор на РИОКОЗ д-р Любослава Георгиева.

Според хижарят Павел Танинчев от съществуването на хижа Седемте езера отпреди 50 години течаща вода не е имало. "Всеки ден оттук минават по 2000 туристи, които разглеждат езерата и оплаквания не е имало", каза Танинчев.

Източник: dariknews.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук