Всички Новини Бургас стана един от 100-те национални туристически обекта

Бургас стана един от 100-те национални туристически обекта

БургасБургас зае полагащото му се място на популярна дестинация в Националното движение "Опознай България - 100 национални туристически обекта", информира dnevnik.bg.
Отдел "Туризъм" в Община Бургас и Регионален музей - Бургас дълго време настоятелно предлагаха на Български туристически съюз няколко обекта. От тях бяха одобрени два - Етнографският музей в града и Защитена местност "Пода".
От следващата година туристите, набавили си рекламни материали на Националното движение, ще могат да се запознаят с птичето разнообразие на бургаските езера и богатото културно-историческо наследство на региона.
Чрез тях те ще научат, че в непосредствена близост до ЗМ "Пода" се намира средновековната крепост Бургос /Порос/, която доказва 20-вековното присъствие на Бургас в европейската история.
Етнографският музей на града е разположен в красива стара сграда, непосредствено до храма "Св. Св. Кирил и Методий", и представя характерните бургаски традиции и бит.
Целта на движението "Опознай България - 100 национални туристически обекта е да насърчи туристите да се запознаят с някои от най-значимите туристически обекти в България. Сред тях са културни, исторически, географски, археологически, архитектурни паметници със световно, национално и регионално значение.
Посещението и запознаването с обектите се удостоверява с поставянето на специален печат на съответния обект на определеното за това място в туристическите книжки, които се издават от Българския туристически съюз и се продават в туристическите дружества и в обектите, включени в движението.

източник: травел.бг
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук