Всички Новини Фестивал на носията в Жеравна

Фестивал на носията в Жеравна

Фоклорен фестивал"Фестивал на фолклорните носии" ще се проведе в Жеравна от 21 до 23 август. Това съобщиха от фондация "Българе", които съвместно с община Котел, кметството в село Жеравна и "Сдружение за Жеравна" са организатори на събитието.
По време на трите фестивални дни ще се съберат хиляди хора от всички краища на България, за да се веселят, пеят, свирят и танцуват така както са го правили техните пра дядовци и баби преди 100-150 години. Единственото нещо, което ще ги обединява е, че всички ще бъдат облечени с фолклорни носии-автентични, сценични, създадени от стари майстори.
Всеки ще бъде пременен в старинно облекло изразяващо неговия произход, нрав, материално положение, занаят и т.н. Те апелират към всички, които искат да участват да ограничат до минимум и ако е възможно съвсем да се откажат от употребата на всички съвременни уреди и пособия като модерни часовници, запалки, козметика, бижута, гребени и други подобни, за да се постигне максимално автентично изживяване.

Източник: БТА

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук