Всички Новини Няма криза за туризма в Кранево

Няма криза за туризма в Кранево

Няма криза за туризма в КраневоКметът на курортното селище Кранево, което се намира само на няколко километра от Албена, определи тазгодишния туристически сезон за селото като много добър, въпреки песимистичните прогнози от началото на лятото за влиянието на икономическата криза у нас.

В Кранево няма затворен или неработещ хотел, заяви Румен Николов, предаде кореспондент на радио Фокус Варна. Наблюдава се лек спад в потока от туристи в сравнение с миналата година, но само с около 10-15%, уточни той.

Основно туристите в Кранево са руснаци и украинци, а през почивните дни преобладават румънците. По думите на Румен Николов, поляците и чехите също се завръщат. Според него обаче, за да върнат западните туристи, които преди 15 години предпочитаха уюта и спокойствието на Кранево, трябва да се подобри инфраструктурата на селото.

Той поясни, че има предвид състоянието на пътищата и подходите към плажната ивица. Освен това, има идея да бъдат създадени около 1000 паркоместа чрез покриване на канала на две-три места, с което ще се реши проблемът с паркирането в Кранево, категоричен е Николов. Очакванията са тази идея да намери финансиране през следващата година от общинския бюджет.

Кранево има три плажа, които са добре стопанисвани и изрядни. Пясъкът се почиства ежедневно със специализирана техника, поддържа се чистотата, има медицински пунктове с добри специалисти, както и водно-спасителна служба.

Много от гостите на Албена пък предпочитат малките ресторантчета в Кранево заради чара им и по-ниските цени, което също е добре дошло за местните хора и техния поминък.

Източник: expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук