Всички Новини Спасиха изгубил се планинар в Пирин

Спасиха изгубил се планинар в Пирин

Спасиха изгубил се планинар в Пирин

Сигнал за инцидента подала приятелката му в 21 часа снощи, след като се притеснила от закъснението му. По-рано през деня, към 13 часа, 26-годишният мъж тръгнал от хижа Безбог към връх Десилица в Пирин. Лошото време обаче го изненадало и той се загубил в дъжда и мъглата.

В акцията по спасяването му се включиха шестима спасители и четирима доброволци.

"Мъжът ни помогна много, защото ни ориентира точно къде се намира. Намерихме го високо в клека към 04 часа тази сутрин. Жив и здрав е. Бе с много добра екипировка, истински планинар", разказва началникът на спасителния отряд в Добринище Цветан Пчелин. Според Пчелин е важно спасителната служба в региона да разполага с хеликоптер, за да може по-бързо да се реагира и така шансът за оцеляване на изгубилите се туристи ще е много по-голям.

Източник: goodnews.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук