Всички Новини Монтираха 200 къщички за птици в "Пода"

Монтираха 200 къщички за птици в "Пода"

Монтираха 200 къщички за птици в "Пода"Доброволци на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) направиха 200 къщички за птици от вида вечерна ветрушка в Природозащитен център „Пода”.

След монтирането на първите гнездилки, бе организирана и еднодневна бригада в Природозащитния център, за лакиране на вече готовите къщички – съобщиха от дружеството.

Изработването на гнездилките е само първият етап от дейностите за опазването на Вечерните ветрушки в региона. Предстои тяхното монтиране на подходящи за вида места и мониторинг на районите за следене на гнездовия успех.

Къщичките са част от дейностите на Българско дружество за защита на птиците по проекта „ Защита за вечерната ветрушка в България”. Неговата основна цел е да се спре намаляването на гнездовата популация на вида в страната.

До сега в Бургаска област са поставени 100 гнездилки, на които се прави редовен мониторинг за установяване на гнездовия успех от екипи на БДЗП Бургас. В региона тази година бе открита колония на вечерни ветрушки, което е и първото сигурно гнездово находище на този вид птици от няколко години насам.

Източник: goodnews.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук