Всички Новини Българинът, обиколил Черно море с колело, тръгва по гръцкото крайбрежие

Българинът, обиколил Черно море с колело, тръгва по гръцкото крайбрежие

Вячеслав СтояновБългаринът Вячеслав Стоянов, който обиколи с велосипеда си цялото черноморско крайбрежие, тръгва на нова експедиция по гръцкото крайбрежие.
Идеята на пътешествието му както и по време на първата обиколка ще е да повиши културата на хората по отношение на отпадъците. Вячеслав освен това иска с личен пример да покаже, че е възможно да се намали използването на автомобили.
Началото на обиколката ще е на 15 август. Вячеслав Стоянов ще тръгне от НДК в София, ще прекоси Македония и ще пътува по крайбрежието на Гърция, а общата дължина на трасето ще е 4000 км.
По време на пътуването си той ще документира случващото се с репортажи, снимки и видеоматериали. Информацията ще се публикува всеки ден в специално създадения за експедицията сайт www.vyacheslavstoyanov.com.
Мотото на мисията е "Рециклирането на мисленето в полза на опазване на околната среда". Експедицията ще носи името REcycle, което носи двусмислие за рециклиране и за използване на велосипеди.

източник: дневник.бг
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук