Всички Новини Кучешки тоалетни ще пазят чисти софийските паркове

Кучешки тоалетни ще пазят чисти софийските паркове

Кучешки тоалетни ще пазят чисти софийските парковеНа алеите за разходка на кучета в Южен парк, Борисова градина и парк Оборище вече са монтирани новите кошчета.

Те са означени с надпис "Почисти след твоя любимец" и силует на куче, информира бТВ.

"Инициативата за мен наистина е много добра, искрено се надявам, че все пак ще бъде като реализация с положителен ефект, защото консуматива силно се съмнявам, че ще остане дълго време, тъй като тези торбички, както вече ми беше заявено от граждани, минавайки покрай нас, ставали за пазар. Аз много се извинявам, но торбичките са от вътрешната страна с химикали и те не стават за пазар, затова апелирам да бъдат използвани само по предназначение", коментира Ненко Ненков, изпълнителен директор на "Озеленяване" към Столичната община.

Средствата за проекта са от останали от даренията за пролетното почистване пари.

Към момента са закупени 23 кошчета, тъй като проектът е пилотен. Идеята на Инспектората е такива кошчета да се поставят на всички, разрешени от закона места за разходка на домашни любимци.

"Подготвили сме малки листовки, които са повече уведомителни какви са задълженията на притежателите на домашни любимци в тази посока, ще бъдат раздадени по алеите, но когато вече се започне реализиране на големия проект за всички паркове, тогава се надявам, че Общината ще премине към реализиране на една по-широка кампания в тази насока", обясни от своя страна инж. Веска Георгиева, директор на Столичния инспекторат.

Служители на трите парка ще се грижат тези отпадъци да се събират отделно и да не попадат в лентите за сепариране.

Освен това ще следят и за изпълнението на инциативата. Дали това ще провокира гражданите да изпълняват стриктно наредбата не е ясно. Макар да има определени места за разходка на домашните любимци, според столичани децата все още делят едни и същи площадки за игра с тях.

Източник: goodnews.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук