Всички Новини Свързват манастирите около София

Свързват манастирите около София

МанастирТуристически маршрут, свързващ 39-те манастира около София, подготвя Столичната община.
За да популяризира уникалното си културно-историческо наследство, за което дори мнозина столичани не знаят, кметството ще издаде двуезична брошура - на български и на гръцки.
Идеята е залегнала в проект за обмен на най-добри практики между София и Атина в областта на туризма, която представи вчера и.д. кметът Минко Герджиков. Помощта за него по оперативна програма "Регионално развитие" е безвъзмездна.
Така София ще привлича туристи колкото Атина, радват се в общината. Готви се информационна система за обмен на бизнес инициативи между кметствата на двете столици.
Акцент в програмата е насърчаването на културния туризъм, "перлата" в който ще е именно Софийската Света гора.
Между 60 и 80% от финансирането й ще поеме ЕК, останалото ще отпуска столичният бюджет. За 2009 г. за туризъм в него има 15 млн. лв. Най-посещаваната обител - "Св. Мина" след кв. Бенковски, да получи мост, за да стигат посетителите с автомобил до манастирските порти.
Това са целите на Герджиков, който ще търси съдействие и от фирми.

източник: травелбг
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук