Всички Новини Привличат туристи в Родопите с утвърдена марка за качество

Привличат туристи в Родопите с утвърдена марка за качество

rodopiСтартира норвежко-български проект "Уникални Родопи - Където природата възражда традициите", който цели да повиши качеството и да популяризира активно продуктите и услугите в региона на Западните Родопи.

Ще бъде утвърдена марка за качество "Уникални Родопи", обединяваща предприемачите, производителите и занaятчиите в региона, с цел привличане на интереса към традиционните за Родопския край продукти, изкуства и занаяти.

За развитието на марката "Уникални Родопи" ще се ползват опитът и професионализмът на норвежка организация "The Happy End" от село Нордал, която ще представи своите добри практики и примери за успех при развитието на културен туризъм.

Проектът ще обогати и разшири познанията на участниците чрез обмяна на опит, добри практики и семинари, където те ще имат възможността да получат ценни препоръки и професионални съвети от български и норвежки експерти в областта на културния туризъм и производството на традиционни продукти. Първата група участници в "Уникални Родопи" в началото на юни направи посещение в Норвегия, където видя постигнатото от техните норвежки партньори.

Участниците в проекта ще бъдат включени в информационен онлайн портал, както и в специализиран пътеводител, който ще бъде издаден на два езика - български и английски, и разпространяван в България и Норвегия.

"Уникални Родопи" е проект, управляван и съфинансиран от Фондация "Развитие на индустриалното, културно и природно наследство" - село Гела, подкрепен и финансиран от Norwegian Cooperation Programme (NCP) /Innovation Norway (Норвежка Програма за коопериране с България/ Норвежки иновации).

Проектът ще протече в рамките на 2 години. Ще бъде създадена и местна организация със същото име, която да управлява марката за качество и след приключване на проекта, като разширява целите и постиженията, изградени по време на първоначалния етап.

Източник: news.expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук