Всички Новини С 28% паднаха цените в балнеокурортите

С 28% паднаха цените в балнеокурортите

ПаничищеСредно с 28% паднаха офертни цени на къщите в Сапарева баня за една година, сочи статистиката на сайта imot.bg, съобщи stroitelstvo.bg. Там се продава десетина къщи и парцели.
Но за последните 2 години, от август 2007 г. натрупано поевтиняване е близо 60 на сто. Сега най-евтината къща в балнеокурорта Сапарева баня се продава за 45 хил. лв. Имотът в близкото с. Сапарево е с двор от 590 кв. м и втори недовършен етаж.
Най-високата оферта от 900 хил. евро е за луксозна къща с площ от 500 кв.м.
Средните цени на терените в регулация в Сапарева баня сега са на нивото от лятото на 2007 г., след като през миналия август бяха отбелязали поскъпване от една пета.
Най-евтиният парцел с площ 800 кв. м, който се намира под стадиона на селището, в момента се продава за 36 хил. евро.
Най-скъпо се продава голям терен от 11 500 кв. м на пътя за Паничище - 1,265 млн. евро.
Във Велинград къщите се продават от 39 хил. до 350 хил. евро, сочи статистиката.
От миналия август до сега се отбелязва спад от 29%. Най-ниската оферта е за имот в кв. Каменица, а най-високата - за малък апартаментен хотел с площ от 1000 кв. м.
При парцелите снижението на средните цени е над една пета и сега те се оферират на цена 43 - 100 евро за кв. м.
Според сайта www.imot.bg. в друго планинско селище с минерален извор - Добринище, в момента се продава само една къща. Няколкото терена за застрояване в курортното село под Пирин се предлагат от 95 до 120 евро за кв. м. Парцелите в селото са поевтинели за година с 12%.
Най-ниското предложение е за парцел от 1787 квадрата на пътя за гр. Гоце Делчев, с виза за строеж - 169 760 евро.
Най-много пари - 480 000 евро, се искат за терен от 4 хил. кв. м. Имотът е с виза за проектиране.
В Девин цените на поземлените имоти за застрояване са паднали близо с една трета. Сега десетината парцела се оферират от 20 до 80 евро за кв.м.
В Хисаря има най-много оферти за продажба за еднофамилни къщи - 25 и около 20 са предложенията за поземлени имоти за застрояване.
Във Вършец, курорт с минерални извори в момента се продават само около 20 къщи и 15 са предложенията за терени в регулация.
След време, когато пазарът се съживи, най-големи шансове отново ще имат балнеоцентровете, намиращи се близо до големи курортис нормална инфраструктура както в самите курорти, така и пътищата, водещи до тях.

източник: травелбг
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук