Всички Новини Русенски Лом регистрира собствена регионална марка

Русенски Лом регистрира собствена регионална марка

Русенски Лом регистрира собствена регионална маркаПрироден парк "Русенски Лом" регистрира регионална марка - "Ломовете", съобщи пред радио Фокус - Шумен инж. Цонка Христова от дирекцията на парка.

Марката ще се предоставя на производители на селскостопански продукти и на предприемачи, които развиват селски и екотуризъм от общините Цар Калоян, Ветово, Русе и Две могили.

Марката ще бъде гарант, че тези дейности са природосъобразни, опазващи биоразнообразието, подпомагащи устойчивостта на парка.

Проектът за регионална марка е спечелен миналата година, финансиран е от "Еко общност", но решението за регистрация излезе преди дни, обясни Цонка Христова.

Тя уточни, че не става дума за екологично чиста продукция, а за такава, която не уврежда природата, придобита по начин, който, щади околната среда.

Тази практика се използва в Европа от много години, като начин за реклама на продукти от чисти райони, в райони на природни паркове. В България е популярна отскоро.

Сред природните паркове, работили по проект за регионална марка, инж. Христова посочи Странджа и Врачански Балкан. Тя уточни, че те още не са регистрирани. Природен парк "Русенски Лом" е първият в България, получил такава марка.

Източник: expert.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук