Всички Новини Пуснаха "безплатни" нощувки в Банско

Пуснаха "безплатни" нощувки в Банско

Пуснаха "безплатни" нощувки в БанскоЛято е. Време за почивка. Икономическата криза обаче провали плановете на мнозина отпускари да поемат към морето или планината... и туризмът забуксува. Ако по морските курорти спадът на туристи е осезаем, то в повечето планинските курорти вече има сериозни индикации за провал на сезона.

Кризата остави масовата част от хотелите в Банско празни. В момента хотелската база в курорта е заета на 30%.
Оказва се, че на работещите хотели не им липсва "идейност" на фона на тази тъжна статистика. Докато някой въобще не отварят врати, други се опитват да привлекат туристи с "атрактивни" предложения.

С оферта за две "безплатни" нощувки хотел в Банско си постави за цел да превърне курорта в по-привлекателно място за релакс през лятото. Оказва се обаче, че атрактивната оферта е поредното потвърждение на народната мъдрост: "Безплатен обяд няма".

Предложението е на хотел Вихрен Палас, който предоставя студио или апартамент за две нощувки с единственото условие гостите да се насладят на процедурите за релакс и СПА-глезотии в рамките на определена минимална сума. За двата дни тя е 199 лева за студио за двама възрастни и 249 лева за едностаен апартамент.
При нереализиране на минималната сума гостите трябва да заплатят по 50 лева за нощувка.

Какво е "Безплатно настаняване" и защо решихме да го направим!? Това е нечувано в сферата на туризма явление, твърдят от хотела. 

Искаме в условията на икономическа затрудненост като днешната да предоставим продукт, който максимално да улесни почиващия човек и да му позволи да опита по-голям набор от услуги и преживявания, добавят от там.

Очевидно липсата на туристи все още не трогва родните хотелиери. С подобни манипулативни оферти трудно може да бъде привлечен българският турист, на който в момента браншът разчита най-много. Родният туризъм може да бъде спасен не с подобни "безплатни" нощувки, а с малко по-достъпни предложения за почивка.

ХОТЕЛИ В БАНСКО

Източник: expert.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук