Всички Новини Община Бургас разкри 2800 нелегални нощувки

Община Бургас разкри 2800 нелегални нощувки

burgas42800 нощувки са били укрити и нерегистрирани от малки хотели и квартири на територията на община Бургас.

Нарушенията бяха установени от служители на общинска дирекция "Икономика и стопански дейности" по време на поредица от проверки. Те са 130 на брой, извършени в категоризирани туристически обекти от месец май досега. От тях 80 са констатациите в средства за подслон и места за настаняване, 50 - в заведения за хранене и развлечения, информира burgas24.bg.

Община Бургас принудително събра дължимата туристическа такса за укритите нощувки.

Основна цел на проверките е проследяване регистрацията на нощувките в Бургас със съответното начисляване и изплащане на туристическа такса, както и категоризация на заведенията.

Съгласно Закона за туризма, категоризираните хотели и квартири следва да внасят ежемесечно начислената туристическа такса в общината. В момента хотелите, почивните станции, мотелите, вилите и туристическите селища, които включват туристическата такса в своите цени за нощувка,следва да заплащат по 1 лв. такса на нощувка, а пансионите, самостоятелните стаи, хижите и къмпингите - по 0,80 лв.

За 2008 г. в Бургас са събрани 318 000 лв. от туристическа такса и категоризация, а в бюджета за 2009 г. са заложени 328 000 лв. Акумулираните суми се изразходват единствено за целите на туризма - за изработване на информационни материали, указателни и информационни табели, за туристически услуги.

Проверките на Община Бургас продължават. Те ще се извършват и през нощта.

Хотели в Бургас

Източник: news.expert.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук