Всички Новини Безплатна ваканция? Не, благодаря!

Безплатна ваканция? Не, благодаря!

Безплатна ваканция? Не, благодаря!Такова предложение не би отказал никой уважаващ себе си турист - напълно безплатно, включващо всички екстри, пътуване до мечтана дестинация. Никой турист освен 35-годишният японец Ясуюки Ямада.

Вчера Ямада е отказал да приеме съблазнителното извинение на италианското правителство за това, че му се е наложило да плати сметка от 700 евро в ресторант в Рим по-рано този месец.
Ямада учтиво благодарил на италианският министър на туризма, като обяснил, че поканата е безполезен начин да се харчат парите на италианските данъкоплатци.

Преди няколко седмици Ямада и годеницата му се оплакали на полицията, след като платили за вечеря в ресторант сметка от 700 евро, включваща 207 евро за порция паста и 115 евро за обслужване. Ресторантът се опитал да обвини двойката, че е поръчала най-скъпите ястия в менюто - стриди и омар.
В отговор на поканата на италианското правителство Ямада заявил, че няма намерение да приеме безлпатното пътуване, и че въпреки инцидента в римския ресторант е прекарал страхотна ваканция в Италия.

Миналия месец друга японска двойка се оплака на полицията, че е платила 350 евро за скромна вечеря. Италианските власти приемат доста сериозно такива оплаквания, тъй като сигналите за лошо отношение към щедрите японски туристи стават все повече.

Около 1 млн. японци се очаква да посетят Италия тази година, много по-малко от 2,17 млн. туристи от азиатската страна, гостували в Италия през 1997 г.
В отворено писмо от миналата седмица италианският министър на туризма се извини за честите инциденти и помоли японските туристи да дадат на страната втори шанс.

Източник: vesti.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук