Всички Новини Варна отново става Рио де Жанейро

Варна отново става Рио де Жанейро

Варна - фестивален центърБразилски ритми, танци и настроение отново ще завладеят Варна в разгара на лятото. За втора поредна година морската столица на България ще стане сцена на Фестивала на бразилската култура. Негови организатори са посолството на Бразилия в РБългария, Община Варна, почетният консул на Бразилия във Варна г-н Михаил Михов и Сдружение "Варна - столица на културата".
Седемдневният латиноамерикански културен маратон ще стартира официално в първия ден от август на сцената на Летния театър.
Проявите от афиша на феста ще бъдат представени на чаша кайпириня от посланика на Бразилия в България Н.Пр. Пауло Воловски и почетния консул на Бразилия във Варна Михаил Михов.
Представителите на медиите ще могат първи да се запознаят с един от най-лиричните гласове на Бразилия. Той принадлежи на 33-годишната изпълнителка Фабиана Коза. С концерт на чаровната брюнетка, чиито изпълнения носят романтичния дух на автентичната самба, на 1 август от 21.30 часа в Летния театър ще бъде открит вторият Фестивал на бразилската култура във Варна.
Тази година Фестивалът на бразилската култура ще бъде концентриран в 7 дни, но за сметка на това - с много наситена програма и изключително стойностни представители на бразилското изкуство. Варненци и гостите на града ще могат да се насладят на изпълненията на самба и боса нова, джаз, класика, както и на атрактивните изпълнения на перкусии и капоейра на познатия вече във Варна Клаудио Крон.
Освен една от най-успешните млади изпълнителки на самба и боса нова в Бразилия Фабиана Коза в рамките на фестивалната програма организаторите са подготвили невероятно преживяване за ценителите на джаза. Те ще имат удоволствието да чуят изпълненията на един от най-интересните музиканти на Бразилия - Маркос Валенте Джуниър.
Истински карнавална атмосфера и тази година по улиците и плажовете на града ще създаде станалият любимец на варненската публика перкусионист Клаудио Крон. Той ще се опита да зарази с латино настроение и гостите на курортния комплекс "Албена". Крон ще озвучи с бразилски ритми и аристократичната атмосфера на крайдунавския град Русе. Така още с второто си издание Фестивалът на бразилската култура ще излезе извън рамките на Варна.
Изкушените от екзотичните ястия ще имат възможност отново да се насладят на латиноамериканската кухня в ресторант "Капитан Кук" на Морска гара. В рамките на фестивала ястията ще приготвя чаровната Мара Алкамин. Дамата е носител на приза Готвач на годината за 2008 г. и е собственик на три ресторанта в столицата на родината на кафето, всеки от които с уникална кухня.
Панорама на бразилското кино също е предвидена в програмата на фестивала. В нея са включени пет стойностни ленти: "Войната на Канудус", "От другата страна на улицата", "Игра за четирима", "Неудобният" и "Честита стара година".
Както и в рамките на първия Фестивал на бразилската култура варненци, които ще изберат проявите от програмата на латиномаратона, ще могат да опитат напълно безплатно изключително освежаващото бразилско лятно питие - кайпириня. То ще бъде приготвено по оригинална бразилска рецепта от най-добрите бармани на пиано бар "Синатра".
Входът за всички прояви от програмата на фестивала ще бъде свободен.

Източник: Дневник.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук