Всички Новини 90 хил. багажа се губят всеки ден в света

90 хил. багажа се губят всеки ден в света

90 хил. багажа се губят всеки ден в светаБлизо 90 хил. бройки багаж се губят на ден в световен мащаб, а приносът на авиокомпаниите в Европейския съюз за този хаос е 10 хил.

Данните са от представения на 28.07.2009г. първи доклад на ЕС за изгубените багажи на европейските летища.

"За периода от януари до октомври 2008г. 4,6 милиона багажа са пристигнали със закъснение, а броят на изгубените бройки през зимата на 2008 - 2009г. е 13 на 1000 пътници", заяви пред журналисти в Брюксел еврокомисарят за транспорта Антонио Таяни.

Проблемът най-често възниква при полетите с прехвърляния. Почти половината от липсващите багажи се губят при връзката между отделните полети. И докато по-голямата част от багажите се намират и се връщат на собствениците им до 48 часа, за около 15% от тях е необходимо повече време или се оказва, че са изгубени безвъзвратно.

Данните за по-добри, отколкото през 2007г., но ситуацията е "неприемлива" и "доста обезпокоителна", отбеляза Таяни.

Европейската комисия планира да започне обществена инициатива, чрез която да получава предложения на пътници и авиокомпании за подобряване на ситуацията. Предвижда се това да стане през 2010г.

Комисията би могла да предложи нова регулация за подобряване на обслужването от авиокомпаниите и операторите на багаж, допълни еврокомисарят.

Източник: vesti.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук