Всички Новини Повече българи почиват на родното Черноморие

Повече българи почиват на родното Черноморие

Свети Константин и ЕленаОтчита се повишение на пътуванията на българи до нашите морски курорти. Очакванията са, че повече българи ще почиват у нас през август, който е традиционен месец за отдих. Това каза председателят на Българската туристическа камара Цветан Тончев, цитиран от Агенция "Фокус".
Има ръст на пътуванията на българи в Турция за лятна почивка с около 2 % и спад към Гърция като туристическа дестинация с около 4-5 %.
По думите му - продължава да не ни достига квалифициран и най-вече учтив персонал. „Единствената разлика с Гърция и Турция е, че ние не сме учтиви. Българинът не можа да се научи да казва „Добро утро" и „Довиждане", да бъде учтив към клиентите си", каза Тончев.
Според него отсега трябва да се мисли за зимния туристически сезон, защото се сключват първите договори. Вторите договори се сключват през септември, октомври до ноември.
И повече реклама трябва да има и най-вече маркетинг. Това е политика, с която ние не се занимаваме, няма институт, който да върши това, каза Цветан Тончев.

източник: травел.бг
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук