Всички Новини Приходите от туризъм в Гърция се стопиха с над 24% за петмесечието

Приходите от туризъм в Гърция се стопиха с над 24% за петмесечието

korfu2Приходите от туризма в Гърция са отбелязали спад от 24,2 на сто през май тази година в сравнение със същия месец на 2008 г., сочат статистически данни на гръцкия институт за изследвания и прогнози в туризма, цитирани от в. Елефтеротипия".

За първите пет месеца на тази година туристопотока намалява със 17,9 процента.

Намаляването на приходите в този сектор се оценява като най-неблагоприятното за страната в сравнение с нейните конкуренти в бранша Португалия, Испания и Кипър, където този спад е, съответно, 12,4 на сто, 11,7 на сто и 11,7 на сто.

Смята се, че намаляването на приходите в туризма се дължи на спадналите цени в хотелите, на по-краткия престой на чуждестранните туристи в страната и на забавените разплащания.

От страните на Балканите ръст на чуждестранния туристопоток отчита само Турция, която дори успя да привлече част от българите, догато пътуванията така предпочитана от нас Гърция намаляват.

Източник: news.expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук