Всички Новини Белоградчишките скали не стигнаха до финала за нови чудеса на света

Белоградчишките скали не стигнаха до финала за нови чудеса на света

Белоградчишки скалиБелоградчишките скали не се класират сред избраните от специална комисия 28 финалисти в класацията за Новите седем природни чудеса на света.
Българският феномен попада в резервния списък. От този резервен списък първите седем феномена имат шанс да продължат. Гласуването в момента е отворено само с опция по телефона. Очаква се организаторите от New7Wonders да обявят как ще продължи гласуването в кампанията. Това каза каза кметът на град Белоградчик Емил Цанев, цитиран от Агенция "Фокус".
Природният феномен е сред 77-те финалиста от цял свят. В началото броят на чудесата е бил 261, но известна част от тях са декласирани поради нарушаване на правилата на организацията New7Wonders. Дори и сред топ списъка на 77-те финалиста е имало няколко отпаднали. Останали са само 71 чудеса, каза кметът на град Белоградчик.
"Все още имаме шансовете да продължим по-нататък в тази световна класация. Това, което е по-важно, е, че в хода на кампанията ние доказахме, че можем да се обединим, да се консолидираме около една кауза и то по един доста впечатляващ начин. Това са над 6,8 млн. гласа, дадени в подкрепа на българското чудо - Белоградчишките скали", заяви Цанев.
Предстои да бъде свикан Инициативният комитет в подкпрепа на Белоградчишките скали, който да обсъди стратегията за това как да продължи българската кампания.

Източник: Econ.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук