Всички Новини Свалят цените в курортите заради бедни туристи

Свалят цените в курортите заради бедни туристи

varna-033Това лято курортите край Варна се опитват да привлекат повече клиенти, като предлагат различни отстъпки и свалят цени. Не се забелязва обаче наплив на българи, повече са източноевропейците, пише в. "Монитор".

Плажовете са пълни, но заведенията и атракционите в Златни пясъци не привличат достатъчно клиенти.

Въпреки алкохолните промоции и уличната търговия, която сваля нивото на елитния до неотдавна курорт, не са регистрирани особени печалби. Самите туристи там се оказва, че не харчат прекалено.

Цените в заведенията на Златни пясъци отдавна конкурират тези в по-големите градове на страната. За да привлекат клиенти, собствениците на барове и ресторанти предлагат всевъзможни отстъпки.

Сладоледът е 1,50 лв., хамбургерът - 3 лв., пицата е 8 лв., а парче пица с бира - 4,50 лв. Цените спрямо миналата година са 15-20% по-ниски, но и така голяма част от заведенията стоят празни.

Наливната бира е поевтиняла наполовина и от 4 лв. сега се продава за 2,50. В определени часове за 3 лв. могат да се изпият дори две бири. Дори цените на зеленчуците са по-ниски.

Голяма част от съоръженията за забавления в курорта също стоят празни.

Хотели във Варна
Хотели в Златни пясъци

Източник: news.expert.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук