Всички Новини Песни и танци в центъра на София

Песни и танци в центъра на София

Песни и танци в центъра на СофияНа алеята с фонтаните пред НДК тази вечер в 20 ч. е откриването на Международния фолклорен фестивал, който в София се организира за втора поредна година.

Но интересното започва още в 18 ч. с шествие на участвниците по бул. "Витоша" - от пл. "Света Неделя" до НДК.

Програмата на фестивала предвижда концерти на една основна и на три открити сцени в Банкя, жк "Люлин" и Южния парк.

До 20 юли майсторство ще покажат музикални и танцови състави от Турция, Кипър, Македония, Босна и Херцеговина, Испания, Украйна и Индонезия. Входът за зрителите е свободен.

Българският фолклор ще бъде представен от съставите "Лодос", "Светлина", "Зорница", "Люлин", "Балкан" и държавния ансамбъл "Филип Кутев".

Част от фестивалната програма е дискусията "Кръстопът на нациите", която ще е на 17 юли.

От 11 ч. на 18 юли пред НДК желаещите могат да се включат в училище за танци, а вечерта там, както и на сцената в "Люлин" ще има фолклорни концерти.

С надиграване и надсвирване пред НДК започва фестивалната програма за 19 юли. По обяд ще има дефиле на участниците във феста по моста до НДК, а вечерта концерт и на основната сцена, и на сцената в Южния парк.

Източник: vesti.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук