Всички Новини Откриха части от римски амфитеатър на кръстовището "Дондуков" и "Будапеща"

Откриха части от римски амфитеатър на кръстовището "Дондуков" и "Будапеща"

Откриха части от римски амфитеатър на кръстовището "Дондуков" и "Будапеща""На кръстовището на бул. "Дондуков" и ул. "Будапеща" са открити части от римски амфитеатър", информира директорът на ОП "Стара София" Борис Чилев.

"В момента там от НИПК е съгласуван проект за укрепване на изкопите. Очакваме да се разкрият още неща, тъй като вероятно този амфитеатър е разположен в четири съседни имота", обясни инж. Чилев, като каза, че, първо, трябва да се обезщетят собствениците на съседните имоти от държавата и тогава да се правят разкопки за експонирането на амфитеатъра.

Инж. Борис Чилев обясни, че при Ларгото се очаква да бъдат открити останки. Трябва първо да се направи конктрукция за укрепване. И тогава ще започнат разкопките в района.

Източник: actualno.com
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук