Всички Новини Кафяв флаг

Кафяв флаг

Кафяв флагПочиващи се оплакаха, че фекалии и мазут плуват в морето, край курорта Свети Константин и Елена. Институциите все още не знаят източника на замърсяването.

Всичко на плажа било прекрасно до момента, когато се усеща неприятна миризма, а в морето заплуват неидентифицирани предмети.

"Видяхме в морето да плуват едни неща, които, да ги кажем, като фекалии или поне приличащи на подобни. Никой не посмя да се убеди дали съмнението ни е правилно, да вземе проба или нещо такова. За около половин час имаше парад на тези неща", обяснява Николай Йочев.

"Въобще не можеше там да се стои. А пък за мухичките да не говорим", казва на свой ред Цветанка Михайлова. "Ужасно беше, общо взето".

"И го настъпах даже, обаче беше много мазно и лепкаво и миришеше като мазут. И аз мисля, че е мазут", допълва Радик Михайлов.

От ВиК отрекоха да е имало авария. Няма разлив и от близкия хотел. Експерти предполагат, че най-вероятно южният вятър и течението са пренесли замърсяването от друго място.

Екип на РИОКОЗ вече e взел проби. Резултатите от микробиологичния анализ ще са ясни до дни. Последните данни от изследванията за юни в целия Варненски регион са добри и няма отклонение от нормите.

"Добре би било, специално за такива ситуации, водно-спасителната служба да въведат и използват кафяв флаг", предлага Николай Йочев.

Летовниците казват, че е крайно време за цялото Черноморие въпросът с пречиствателните станции да се реши, както и да се провери къде изхвърлят мръсните води построените през последните години къщи и хотели.

Източник: touristsales.com
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук