Всички Новини 14 000 туристи в Албена

14 000 туристи в Албена

Плажът в АлбенаОколо 14 000 туристи почиват в курорта "Албена", които са с близо 1000 по-малко спрямо същия период на миналото лято, съобщи Йовка Страшилова - зам.-директор по маркетинг и продажби в черноморския комплекс. Всички хотели са отворени, но капацитетът на базата е запълнен 86 на сто. По думите на Страшилова намалението на туристическия поток идва най-вече от западноевропейския пазар - Германия, Франция, Скандинавските страни.
През юли във ваканционното селище отдъхват най-много българи - 3500, които бележат ръст от 30 на сто в сравнение с началото на юли миналата година. Руските туристи са 3400 и изненадващо отбелязват намаление от 25 на сто спрямо миналия юли, допълни Страшилова. Тя смята, че спадът се дължи на трудности при издаването на визи и на липсата на национална реклама в Русия за българския туризъм. Според зам.-директора по маркетинг и продажби руските летовници през този сезон са предпочели Кипър, Гърция и Турция.
"Албена" продължава да привлича румънски летовници, които към 8 юли наброяват 2700 души, като туристическият поток бележи минимален ръст от 3 на сто спрямо същия период на миналата година, сочи статистиката на курорта. Според направените вече резервации за почивка курортът очаква след 15 юли с около 15 на сто по-малко туристи в сравнение с пика на миналия сезон, заяви Йовка Страшилова. Тя информира, че ваканционното селище ще привлича български туристи със специални оферти за август.

Източник: БТА
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук