Всички Новини Влагат 100 хил. лв. в един от най-хубавите плажове на Созопол

Влагат 100 хил. лв. в един от най-хубавите плажове на Созопол

СозополИнвестиционна компания ГрийнЛайф спечели 5 годишна концесия за един от най-хубавите плажове на Созопол - Смокините Юг. Общата инвестиция, която дружеството планира за облагородяване и поддържане на плажната ивица през следващите пет години възлиза на 100 000 лв., съобщиха от там.

През настоящия сезон ще започнем с облагородяването като поставим чадъри, спасителни постове, кабинки за преобличане, тоалетни, обясни Мариана Даскалова, директор маркетинг и продажби на ГрийнЛайф.

Вече сме изградили и игрище за плажен волейбол, погрижили сме се за озеленяване. Амбициите ни са много по-големи – през зимата ще възложим на експерти, които да подготвят цялостен проект за плажа и през следващия сезон туристите ще имат много повече възможности за избор на забавления, допълни Даскалова.

Чадърите, разположени на плажа са на разстояние 5 метра един от друг, а достъпа до зоната е напълно свободен. Посетителите, които желаят да ползват чадъри, заплащат общо 15 лв. за комплект чадър и два шезлонга със шалтета.

Смокините Юг е разположен в близост до къмпинг Веселие и е един от любимите плажове на почитателите на Южното ни Черноморие. На територията на плажа попадат дюни, които са защитена от държавата зона и ще бъдат поддържани и запазени в естествения им вид. Любителите на природата ще могат да видят и изключително рядко срещаната пясъчна лилия.

Основната цел на инвеститора не е извличане на печалба от стопанисването на плажната ивица, а създаването и поддържането на зона, която отговаря на изискванията на новия тип туристи и купувачи на имоти в региона. Култивирането на плажа и превръщането му в зона за отдих и забавления няма да отнеме естествената му красота, уверяват от компанията.

В момента екипът на ГрийнЛайф е в период на издаване на 330 апартамента от комплекса Paradise Dune, разположен в района на Каваците, в близост до плажа. Преди по-малко от месец компанията стартира изграждането на втората фаза на ваканционния проект. Дългосрочните намерения на инвеститора в района си проличават в действията му поддържане на имиджа на целия регион.

Източник: expert.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук