Всички Новини Откриват Водното огледало на река Арда в Кърджали

Откриват Водното огледало на река Арда в Кърджали

КърджалиДнес е официалното откриване на Водното огледало на река Арда в Кърджали. Министърът на културата Стефан Данаилов ще прережат трикольорна лента, дълга рекордните 180 метра - колкото е ширината на водното съоръжение.

Водното огледало е най-модерното хидротехническо съоръжение в България. За изграждането му МРРБ е осигурило повече от 77 милиона лева. "Огледалото" защитава Кърджали от наводнения и превръща Арда в плавателна река в рамките на града. То придава уникален облик на Кърджали и е отлична база за развитие на водните спортове и туризма в Източните Родопи.

По-късно през деня, на Водното огледало ще започне турнир по водомоторен спорт за преходните купи на Кърджали. Празникът ще продължи с концерт на Николина Чакърдъкова пред Паметника на освободителите в Градската градина.

БТА
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук