Всички Новини За турския туризъм няма криза

За турския туризъм няма криза

Турция - ИстанбулБроят на чуждестранните туристи посетили Турция през първите пет месеца на 2009 г., е само с 0.72% по-малък сравнявано на годишна база, предаде в-к Дневник.
Незначителният спад е довел общия брой на туристите в южната ни съседка до 7 327 542 души, показват данни на министерството на културата и туризма.
Информацията, изнесена от институцията показва, че броят на британците, българите и руснаците, избрали Турция за почивка през първите пет месеца на годината, е приблизително равен. Съответно 515 хил., 516 хил. и 522 хил. са посетителите от трите държави.
На първо място ясно се откроява Германия, като над 1.200 млн. души са почивали в Турция за периода.
Общата картина за сектора в световен мащаб показва, че свиването на броя на пътуванията с цел почивка в чужбина са спаднали с 1-2%.
От министерството на културата и туризма на Турция са заявили, че посещенията в страната се очаква да се увеличат през юни и да достигнат нивата от 2008 г.

източник: травел.бг
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук