Всички Новини Международният фестивал за камерен театър "Черната кутия"

Международният фестивал за камерен театър "Черната кутия"

Къща Хиндлиян - Стария ПловдивЗа трети път в Стария град на Пловдив ще се състои международният фестивал за камерен театър "Черната кутия" (blackbox-fest.com).

От 25 до 30 юни в очарователното пространство на възрожденската къща "Хиндлиян" на открито ще бъдат представени "бутикови", както ги определят организаторите, моноспектакли и камерни постановки.

„Разкрепостен, свободомислещ, подкрепящ младите творци, фестивалът е отворен за всички форми на театралния израз - от театъра на атичността до театъра на експеримента", казват в Пловдив.

Програмата се открива с "Думите на тишината" - моноспектакъл на Лоран Декол от Франция. Този ученик на легендата Марсел Марсо развива с езика на жестомимичния театър 12 теми от екзистенциалния свят на човека - любовта, смъртта, живота, творчеството...

Декол ще направи и уъркшоп  в Културния център „Тракарт" - в екзотичния Археологически подлез в центъра на Пловдив.

"Линията" е пантомимен моноспектакъл на Тарик Маркович от Босна и Херцеговина. Той заявява: "Аз не водя диалог със зрителя, аз включвам публиката в играта. На вечния въпрос "защо" - зрителят дълбоко вътре в психологическата си същност, търси своето "ето защо"!

"Виж огледалата" е моноспектакъл на Нилсон Муниц от Бразилия, който показва синтез между пластичното движение, песента, темпераментната чувствителност на една екзотична и далечна култура.

"Усмивката" е спектакъл в стила на театъра кабаре на известната гръцка театрална и филмова актриса Маня Пападимитриу и виртуозния пианист Диониси Молухо.

"Пилигрим или Йона" е моноспектакъл на Елиан Валаджи , който разработва древния мит за Йона. Авторът-изпълнител е едно от най-нашумелите млади имена в съвременния израелски театър.

Организатор на фестивала е Фондация "Черната кутия" в партньорство с Община Пловдив, Министерството на културата, Общински институт "Старинен Пловдив" и Културен център "Тракарт". Директор на фестивала е писателят Недялко Славов.

Източник: vesti.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук