Всички Новини Дивите чудеса на Европа показват фотоси на WWF

Дивите чудеса на Европа показват фотоси на WWF

Дивите чудеса на ЕвропаНад 100 хил. фотографии са събрани досега по проекта "Дивите чудеса на Европа", чийто основен консервационен партньор е международната природозащитна организация WWF.
Полетът на хиляди птици на Дуранкулашкото езеро в България и табела, надупчена от ловци. Алпийски козирог, която се опитва да слезе по почти отвесен склон в Испания. Пчелояд, който улавя земна пчела в Унгария. Това са само някои от фотографиите, запечатани по време на 114-те пътувания на 66 професионални фотографи в общо 48 европейски държави, които документират дивата природа на континента, понякога пренебрегвана за сметка на други популярни места по света.
Последното пътуване на фотографите, които снимат "Дивите чудеса на Европа", ще приключи съвсем скоро - през юли тази година. През април 2010 г. ще тръгне пътуваща изложба, която ще обиколи повечето големи европейски градове за период от 3 години, като началото й ще съвпадне с Международната година на биологичното разнообразие.
"Дивите чудеса на Европа" е невероятно ценна консервационна инициатива. Тя показва, че работата на WWF и други природозащитни организации дава резултат. Тя показва, че в Европа има много недокосната природа, която си струва да опазим", каза генералният директор на WWF Джеймс Лийп.
Малцина знаят, че Финландия е най-доброто място да се наблюдава съвместното съществуване на мечки и вълци, както и че в Испания не е трудно да се наблюдават стотици лешояди на едно място.
„Ако искаме да запазим тези места и същества, трябва да вдъхновим хората да ги опазват. Надяваме се, че така ще ги свържем с наследството на континента и ще ги накараме да разберат колко много си струва то да се запази", обясни Стафан Видстранд, който ръководи проекта.

източник: травел.бг
снимка: wild-wonders.com
още Български снимки от изложбата
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук