Всички Новини Две нови екопътеки в Природен парк Беласица

Две нови екопътеки в Природен парк Беласица

Еко пътекаДве тематични екопътеки ще посрещат посетителите на Природен парк Беласица, съобщи selo.bg.
Специално обучени водачи ще представят забележителностите на всички, които пожелаят да се разходят. Пътеките носят имената "Приятели" и "Пътеката на мравката".
Вече са поставени и информационни табла.
Продължителността на маршрут „Пътеката на мравката" е 1 час и 20 минути, по време на които се извървяват 3.6км. Пътека "Приятели" води до Лешнишки водопад. Продължителността на маршрута е 1 час и 40 минути.
В Беласица вече съществуват два тематични маршрута носещи имената "Животът на кестена" и "Пеперудите и цветята на Беласица".
Всичките инициативи са част от проекта "Опазване на глобално значимо биоразнообразие на планината Беласица чрез въвличане на местните общности в развитие на екотуризма".

източник: травел.бг
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук