Всички Новини Нощувките в Бургас на цените от Лято 2008

Нощувките в Бургас на цените от Лято 2008

БургасЛетният сезон в Бургас вече започна, макар и без официално откриване, както в съседните курорти Слънчев бряг и Созопол, съобщи агенция Фокус.

Двата бургаски плажа Северен и Централен вече посрещат туристи. Осигурени са 45 спасители, плажната ивица е обезпаразитена и се почиства редовно, има монтирани съблекални, душове и тоалетни. Шезлонгът и чадърът под наем струват три лева.

Като цяло тази година цените на квартирите и хотелите запазват нивата си от предходната година, но поради очаквания отлив на туристи заради кризата хотелиерите са склонни да направят различни отстъпки дори и при наемането на стая в последния момент, съобщи началникът на отдел "Туризъм" към община Бургас Дияна Колчева.

Общо в хотелите, къщите за гости, вилите и частните квартири регистрираните легла в Бургас са 4170. Ако туристите не са привърженици на лукса и решат да почиват в така наречените хостели - тип общежития, нощувката на човек излиза средно между 10-15 лева.

Цените на нощувка в квартирите варират от 10 до 25 лева на легло. Частните семейни хотели предлагат нощувка на много различни цени според категоризацията, изгледа и локацията. Цените се движат от 25, 30 до 60 лева, но в тях има включена и храна.

Хотел "Бриз", който е до гарата, предлага нощувки от 10 до 30 лева за легло, новият хотел "Бургас", който също е наблизо - от 69 до 147 лева, в хотел "Луксор", който е недалеч от плажа, предлагат нощувки от 70 до 135 лева.

Студия и апартаменти могат да се намерят на цена от 80 до 160 лева.

В заведенията в морската градина на Бургас цените също не са повишени спрямо миналогодишните.

Източник: expert.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук