Всички Новини Театър с крака на Лаура Кибел

Театър с крака на Лаура Кибел

София - лятната естрада на Борисовата градина - 20 юни 2009,  17.00 ч
София - лятната естрада на Борисовата градина - 21 юни 2009,  18.00 ч
mt_gallery:Театър с крака на Лаура Кибел
Този куклен театър е единственият, при който „куклите” са живи, от плът и кръв. И наистина героите на тези разкази без думи, които съставляват спектакъла са именно части от тялото на Лаура Кибел.  Актрисата  преобразява своите крака, ръце, колене, превръщайки ги  във фантастични създания , които обичат, страдат  и умеят да забавляват. Тази изключителна техника изненадва и очарова зрителя, който вижда как стъпалата на краката се превръщат в живи и изразителни лица или как едно коляно става смешна плешива глава в поредица от иронични, поетични или отрезвяващи драматургични подходи. Няма нужда от думи, за да се опише спектакъл, които не използва думи. Оригинален визуален театър е придружен от силно въздействащи мелодии, чрез които жестът се подчертава и в същото време са надхвърлени езиковите ограничения. Именно заради това Лаура Кибел играе своите представления и в чужбина пред най-разнородна публика – от детската градина до театралните салони, улицата и площада. Благодарение на голямата си зрелищност, при подходяща висока сцена, добро осветление и подходящо озвучаване, представлението може да бъде наблюдавано от 500-600 зрители. Актрисата е обградена от десетки куфари, нарисувани с ръка. Всеки един от тях съдържа по една история, изненада, нова и неподражаема емоция.
{youtube}pghLrNNRqHw&feature=related{/youtube}
{youtube}PvcK4nW1ujI&feature=related{/youtube}
Лаура Кибел е многостранен артист, музикант, костюмист и сценограф в киното и в театъра, създава с ръцете си всеки елемент от сцената  - носове, маски, костюми и предмети, и лично се грижи за музикалното оформление. Тя работи постоянно с Телевизията на Италианска Швейцария в детското предаване „Пео” и е участвала в голям брой предавания на италианските телевизии като „Уно матина” (Рай Уно), „Улични артисти  във Виджевано” с Пипо Баудо (Рете Куатро), Рай сат „Сетеперуно”, „Страно ма веро” (Италия Уно). Със своите скечове тя е първото рекламно лице на Телеком Италия, във видеофонията, като участва в реално време на телекомуникационни срещи като тези в Хановер, Брайтън, Мадрид, Лас Вегас, Мелбърн. Участвала е в телевизионния сериал „Солстром” в Монреал и „Най-голямото кабаре на света”, с водещ Патрик Себастиан по канал Франс 2, „В очакване на Олимпийските игри” на китайската телевизия, „Гран гала” на Националната норвежка телевизия, „Събота вечер” на Испанската ТВЕ, Антена Уно (Румъния) . Френско-немският канал АРТЕ й посвещава двадесетминутен репортаж със заглавие „Театър с жестове”.

Много чуждестранни фестивали са канили Лаура Кибел благодарение на Италианските културни институти, като тези в Солун, Лион, Сеул, Белград, Сараево, Загреб, Генералното Консулство в Холандия, Прага, Москва, Ванкувър.

Източник: iicsofia.org
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук