Всички Новини Фестивал на древните тайнства в село Делчево

Фестивал на древните тайнства в село Делчево

ЕньовчеБългарски ритуали и магии оживяват на Еньов ден сред природата на Южен Пирин

Необикновен фестивал ще се проведе от 20 до 22 юни т.г. в с. Делчево до Гоце Делчев. Деца на Слънцето и Луната, приятели на природата и Земята, ще се посветят на древните тайнства по време на необикновено събитие, организирано за Еньов ден от проект "СлънцеЛуна".

Участниците ще имат възможност да се маскират на място, да си наберат билки, да пеят, свирят или танцуват на свободната горска "сцена" или "на мегданя", да си купят, направят или разменят уникален сувенир или икона, да покажат изкуството си и да се забавляват на многобройните партита, да украсяват, почистват или опазват селото и природата на Южен Пирин. Всеки може да се присъедини към събитието по начин, който отговаря най-много на идеята му за подобен празник на ритуалните практики и магически изкуства.

Освен екологична храна в селото има и невероятни къщи за гости. А палатковият лагер предлага прегръдката на гората срещу дарение от 20 лв. за проекта "Шарената къща". Минералните води и хотели на Огняново, както и в местността Попови ливади в Пирин са вариант за моторизираните. Организаторите на проявата предлагат пакетна цена на човек от 108 лв., която включва две нощувки в уникални къщи за гости в Делчево със закуски и такса за участие.

Входът за трите дни на фестивала е 12 лв., като в цената са включени екотакса, дарение за "Шарената къща" - проект на "СлънцеЛуна" в Гоце Делчев, и вълшебен медальон за здраве и благоденствие. Повече подробности и програмата можете да намерите на http://slunceluna.hit.bg. Събитието се осъществява с изключителното съдействие на община Гоце Делчев, сдружение "Югозападен Пирин" и сдружение "Къща на човешките права". "Древните тайнства са извор за емоции и творчество! Нека духът на добруването отново изгрее с най-дългия ден!", призовават организаторите.

Източник: touristsales.com
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук