Всички Новини Френски празник на музиката - Варна

Френски празник на музиката - Варна

Квартет ДИОТИМАФренски квартет ще гостува във Варна за празника на музиката

По случай френския празник на музиката (21 юни) и в рамките на международния музикален фестивал Варненско лято на 23 юни, от 19.30 ч. в градска художествена галерия Борис Георгиев ще гостува френският квартет ДИОТИМА.

Квартет ДИОТИМА е основан от лауреати на консерваториите в Париж и Лион и е получил първата награда на конкурса на FNAPEC (Национална федерация на асоциациите на родителите на ученици от консерваториите, музикалните училища, училища по танци и театрални школи), в Париж, през 1999 и наградата за съвременна музика на конкурса в Лондон през 2000. През същата тази година по покана на Проквартет присъстват и в програмата на Европейския център за камерна музика Фонтенбло.

От създаването си до сега ДИОТИМА присъства активно на международната сцена. Участвали са в повечето по-важни европейски фестивали, като Л'одиториом дю Лувре, есенния фестивал в Париж, Музика в Страсбург, Арс музика - Страсбург и др.

Източник: touristsales.com
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук