Всички Новини Кипър отчете рязък спад на туристите от началото на годината

Кипър отчете рязък спад на туристите от началото на годината

cyprus1Кризата не пожали и туристическия рай Кипър.

Броят на туристите, пристигащи на острова на Афродита, е спаднал с 8,9% за изминалите пет месеца, сочат официалните данни на правителството.

В месеците между януари и май туристите, пристигнали на острова, са 622 070, докато за същия период предходната година броят им е бил 682 614. През май тази година 246 546 души са решили да почиват в Кипър, което е спад с 9,2% спрямо същия месец през 2008 година.

Традиционно, най-голямата група отпускари, която посещава острова, отново е британската, но туристите от Острова са със 7,5% по-малко от обичайното, шведските туристи намаляват с 12,5%, докато руснаците - с едва 4%.

Правителството прогнозира 10% спад в посещаемостта до края на годината и заради това предвижда субсидиране на по-бедните социални прослойки, за да могат те да почиват в родните хотели, което да подпомогне местната икономика.

Въпреки негативната статистика, икономиката на Кипър се предвижда да бъде една от малкото в света, отчели ръст, макар и само с 0,3%.

Източник: news.expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук