Всички Новини Оазис на Италия в Борисовата градина

Оазис на Италия в Борисовата градина

Лаура КибелОт 17 до 23 юни лятната естрада на Борисовата градина ще се превърне в своеобразен оазис на Италия. Почитателите на страната за втори път ще усетят нейната атмосфера в сърцето на София след успеха на фестивала "Италия тук '08".

Музика, танци, мода на лунна светлина, театър и специалитети от Апенините предлагат организаторите от Италианския културен институт (Iicsofia.org).

Откриването на "Италия тук" е тази вечер в 20,30 ч. с традиционна музика от област Пулия и специалното участие на Антонио Кастриняно. Майстор на дайрето, той пее за всекидневието на обикновените хора, страданието, труда, любовта, болките и радостите им.

Стилът му напомня за пеенето на кочияшите от полуостров Саленто От 1989 г. Антонио Кастриняно е деен участник в движението за възраждане на народната салентинска музика. През годините свири в няколко групи, създадени с тази цел.

Петъчната вечер ще премине под знака на модата, и то на лунна светлина. На Лятната естрада ще бъдат представени облекла на видни италиански дизайнери от 50-те години до днес.

Колекцията тоалети на Армани, Версаче, Фере, Валентино, Ферагамо е собственост на музея на Фондация Сартирана в гр. Павия. Дрехите са обличани от мъже и жени от света на италианския шоубизнес.

Моделите ще дефилират под съпровода на джаз изпълнения от квартета на Лари Франко (LarryFranco.it).

В събота (20 юни) Лаура Кибел (LauraKibel.com) ще представи своя Teatro dei piedi (театър с крака, бел. ред.). Куклите в него са всъщност са ръцете, краката и коленете на актрисата, която ги превръща във фантастични създания с чувства и емоции.

В спектакъла не е включено словото, което го прави изключително комуникативен с публиката в различни страни. Жестовете се подчертават от въздействащи мелодии и светлини.

На сцената Лаура Кибел е обградена от куфари, върху всеки от които е изрисувана различна история.

Концерт на мандолинен оркестър ще огласи Борисовата градина на 22 юни (понеделник).

Оркестърът "Прима Визионе" е създаден през 2000 г. в столичното читалище "Искра". В него участват едни от най-изтъкнатите музиканти в България с дългогодишен опит от участия и турнета в страната и в чужбина. Диригент на "Прима Визионе" е Силвия Статкова.

Освен мандолини, в оркестъра има и флейта, фагот, кларинет, пиано, маракаси и дайре. В репертоара са включени творби от различни стилове и епохи - Бах, Моцарт, Шопен, Чайковски, Щраус, Добри Христов, Асен Карастоянов, Петко Стайнов, Георги Златев-Черкин, жанрова музика, общо около 60 творби, някои от които изпълнени за първи път в България.

В заключителната седма вечер на сцената ще се качи неаполитанска група, която свири на инструменти, създадени само от рециклирани материали.

Capone&BungBangt (CaponeBungtBangt.com) наричат изпълненията си "екологична музика". Посланието им е да пазим природата, като рециклираме, а себе си от разхищение.

Източник: vesti.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук