Всички Новини Курорт на пустинен бряг за 1,5 млрд. долара

Курорт на пустинен бряг за 1,5 млрд. долара

Курорт на пустинен бряг за 1,5 млрд. долараТуркменистан откри днес с пищна церемония курорт на стойност 1,5 млрд. долара на пустинния бряг на Каспийско море.

Проектът "Аваза" има претенциите да е от ранга на туристическите комплекси на Червено море в Египет и по средиземноморското крайбрежие на Турция.

Той обаче отваря врати в момент, когато световната туристическа индустрия преживява последиците от световната финансова криза.

Комплексът от бели луксозни хотели се намира в град, носещ името на ексцентричния автократичен покоен президент на Туркменистан Сапармурат Ниязов, който предпочиташе да бъде наричан Туркменбаши, т.е."баща на всички туркмени".
още по темата
Топ 28 на най-ексцентричните реформи на Туркменбаши
0 коментара към статията 0 | Статията е разгледана 13620 пъти13620

Градът се намира на близо 700 км западно от Ашхабат.

Курортът, който е съвсем близо до най-голямата петролна рафинерия в страната, се простира на площ от 5000 хектара и е с дължина 26 км.

В него ще има и седемкилометров канал.

Това е последният от най-атрактивните проекти в Туркменистан, сред които луксозната жилищна и търговска зона в столицата, в която ще има висок над 200 метра небостъргач и голф игрище.

Източник: vesti.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук